Geleceğin Meslekleri dünya kapsamında bazı gelişmiş ülkelerde olan iş listelerinin ülkemizde ki durumunu inceleyeceğimiz bir yazı olacak.
İster bir işe tutkulu olun, ister belirli bir ürün veya hizmete ihtiyaç duyun, bunu başarılı bir işe dönüştürebilirsiniz. Fikirleriniz, kendi deneyiminize veya diğer işletme sahipleri tarafından sunulan fikirlere dayanabilir. Ayrıca para kazanmak için kendi becerilerinizden ve hobilerinizden yararlanabilirsiniz. İyi bir örnek, bir web sitesi oluşturmaktır.
Türkiye de Olmayan İş Fikirleri
Bir iş için bir fikriniz varsa, ilk adım o iş hakkında öğrenebildiğiniz kadar çok şey öğrenmektir. Bu, işi sürdürüp sürdürmeme konusunda doğru kararı vermenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, işi yürütmenin neyle ilgili olduğunu daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Sonuçta, uzun sürecek bir işiniz olsun istiyorsunuz.
Temel fikri anladıktan sonra, işi başlatmanın maliyetini ve kâr elde etmek için gereken süreyi belirlemeniz gerekir. Ayakkabı numarası seçmek gibi bir şey: ayakkabı numaranıza uygun bir iş seçmelisiniz. Sonuçta, kimse 42 bedende bir iş kurmak istemez ve uygun bir bedeniniz yoksa, muhtemelen işe yaramayacaktır.
Bir iş fikri bulmanın bir başka yolu da yıllar sonrasını düşünmek ve yakın gelecekte neler olabileceğini tahmin etmektir. Ayrıca becerilerinize ve kaynaklarınıza da odaklanabilirsiniz. Grafik tasarımda iyiyseniz, serbest tasarım işine başlayabilirsiniz. Ancak, herkesin çığır açan bir fikir geliştirmek için kaynakları veya finansmanı yoktur.
Bir işe başlamak heyecan verici ve ödüllendirici bir deneyimdir, ancak zorlayıcı olabilir. Yüksek bir başarısızlık riski vardır, ancak bu girişimcinin yolculuğunun bir parçasıdır. Öngörülemeyen durumlar için biraz para biriktirmek de iyi bir fikirdir.
Türkiye de Olmayan İş Fikirleri – Bir iş modeli geliştirin
Türkiye de olmayan iş fikirleri konusunda en önemli konulardan biri özgün olabileceğiniz bir iş modeli geliştirmektir. İş fikrinizi hayata geçirmenin ilk adımı, onun için bir iş modeli geliştirmektir. Bu, temel olarak ürününüzü veya hizmetinizi nasıl oluşturmayı planladığınızın ve nasıl oluşturacağınızın ayrıntılı bir açıklamasıdır.
Bir iş ortağı bulun
İş fikrinizi gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız bir iş ortağı bulmanız gerekiyor. Bunu, ağınızın gücünden yararlanarak veya sosyal medyada yayınlayarak yapabilirsiniz. Seçiminiz ne olursa olsun, sizinle aynı hedeflere kendini adamış bir ortak seçtiğinizden emin olun.
Bir iş ortağı ararken en önemli şey, ikinizin de aynı değerlere sahip olduğundan emin olmaktır. Benzer hedefleriniz de olmalı, böylece daha az çatışma ve sorun olacak. Ayrıca potansiyel iş ortağınızla yüz yüze veya görüntülü olarak tanıştığınızdan emin olun. İş planınızı onlarla paylaşmalısınız.
İş ortağınız sorunları iyi çözebilmelidir. Problem çözme, girişimciliğin büyük bir parçasıdır, bu nedenle problem çözme becerisine sahip birini arayın. Yaratıcılık, bir partnerde önemli bir özelliktir. Bu özellik kolayca öğrenilmez, ancak beslenebilir. Potansiyel partnerinizi yaratıcılığını sonuna kadar kullanacakları durumlara sokmaya çalışın. Örneğin, her kişiden fikirleri, fırsatları ve kavramları beyin fırtınası yapmasını isteyebilirsiniz. Bu tür soruların cevaplarını gözlemlemek, sizin ve ortağınızın aynı iş vizyonunu paylaşıp paylaşmadığınızı belirlemenin de önemli bir yoludur.
Bir başka harika fikir de iş arkadaşlarınız arasından bir iş ortağı bulmaktır. Bu yöntem genellikle uygundur ve size yeni bir ortağa göre avantaj sağlar. Tüm bu konuların dışında teknolojiye ve güncel ekonomik politikalara da bolca dikkat etmeniz gerekmektedir.
Türkiye de Olmayan İş Fikirleri yazımızda konuyla ilgili herhangi bir sorunuz varsa yorum kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz.